София. Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви днес, че от 1 декември 2021 г. ваксинацията срещу COVID-19 или регулярните антиген/PCR тестове при специални случаи ще бъдат задължителни за всички членове на екипажа.

Wizz Air, като социално отговорна авиокомпания, въвежда тази политика като част от ангажимента си за защита на здравето и безопасността на своите пътници и служители, както и за да гарантира гладкото и безпроблемно функциониране на своите полети в дългосрочен план, съобщиха от компанията.

Wizz Air ще изисква ваксинация срещу COVID-19 или подлагане на редовни антиген/PCR тестове за всички свои екипажи (наземен и кабинен), водейки се от изследванията, които доказват тяхната ефективност като най-добрата налична форма на защита срещу COVID-19.

Още от началото на пандемията Wizz Air бе сред първите авиокомпании, които въведоха строги мерки за здраве и безопасност за защита както на пътниците, така и на екипажа, осигурявайки възможно най-санитарните условия и поддържайки физическо дистанциране. На фона на продължаващата пандемия, Wizz Air е сред първите европейски авиокомпании, които допълнително подобряват защитните си мерки с тази нова политика, която ще се прилага в съответствие и с подкрепата на местните власти и здравните институции в базите на Wizz Air в цял свят.

Тъй като все повече правителства изискват ваксинация за екипажите като част от националните мерки за влизане в страната, става все по-наложително членовете на екипажите да бъдат ваксинирани.

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air Group, коментира: „В Wizz Air наш приоритет номер едно е здравето и безопасността на нашите пътници и служители. Ние носим отговорността да защитаваме екипажа и пасажерите на борда, като минимизираме рисковете от COVID-19, а ваксините играят жизненоважна роля за това.“

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA