Slide
Slide

Бургас. Пътници на полет от Бургас до Лондон са поставени под карантина, пристигнали на летище „Лутън“. Номерът на полета е W9 4551, извършен с Wizz Air на 25 август, но едва днес пътници получили смс от NHS (Национална служба по здравеопазване), че са били в контакт с Ковид и трябва да се самоизолират. Пасажерите получили и обаждане от здравните власти, с което също са ги информирали, че карантината им е до 4 септември. Хората били предупредени, че ще получат големи глоби, ако не спазват самоизолацията.

Wizz Air въвежда ваксинация срещу COVID-19 за екипажа

„Прибрахме се в България за почивка. Направихме си необходимите тестове на отиване и на връщане, изпълнихме всички изисквания, а седмица по-късно, след като се прибрахме в Англия и през това време се срещнахме с много хора, ни съобщиха, че трябва да се самоизолираме“, сподели за Bgtourism.bg Валентин Гергиев, който е пътувал с този полет. Със съпругата си той се върнал у нас за един месец. По време на ваканцията били в Поморие. Част от пътниците са получили съобщения на 30 август, а други са били освободени от карантина, след като съобщили, че са били ваксинирали преди повече от 14 дни.

От днес има нови правила за влизане в България

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията