Чепеларе, снимка no-ski-crew.org

Чепеларе. Близо 80% от местата в хотелите в Чепеларе се резервирани около Коледа и Нова година, съобщи Съби Маданков, председател на местното хотелиерско сдружение, цитиран от БТА. Празничните дни в края на декември се определят от хотелиерите като „висок сезон“, с най-висока заетост на легловата база. Предимно български туристи се очакват в родопския град през предстоящия зимен сезон.
Цените на нощувките в хотелите и в местата за настаняване в Чепеларе се запазват непроменени от близо пет години, обясняват от сдружението.

Тази седмица откриват традиционния Немски коледен базар в центъра на София

От 15 до 30 лв. струва нощувка със закуска в хотелите в града. През коледно- новогодишните празници към цените на хотелските услуги се прибавят и куверти. Хотелиерите в Чепеларе продължават ценовата си политика, насочена към българския турист, коментира Съби Маданков.

В Мюнхен представят СПА богатствата на първия български курорт

Преобладаваща част от клиентите са неорганизирани туристи, пристигащи в Чепеларе без услугите на туроператори, допълва председателят на сдружението. Около 60-70 на сто от туристите резервират почивката си през интернет. Дори във времената на виртуалните пътешествия, предпочитанията на туристите остават към традиционната родопска кухня и екопродукти, коментират местни хотелиери.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

 

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA