Експозицията на курорта "Св.Св. Константин и Елена" във Варшава, снимка Фондация "Св.Св. Константин и Елена"
Slide
Slide

Варна. Природните богатства на първия български курорт Св.Св. Константин и Елена и възможностите му като място за балнео, уелнес и кулинарен туризъм ще бъдат презентирани на среща на 21 ноември в Мюнхен, която е посветена на България като СПА дестинация.

Туристите от Германия са шампиони по нощувки през септември в област Варна, приходите са над 40 милиона лева

В същото време до 6-ти декември в Българския културен институт във Варшава приятелите на България и на курорта до Варна могат да посетят Международната пътуваща фотографска експозиция „Първи стъпки в пясъка“, посветена на Св. Св. Константин и Елена. През ноември тя бе представена и пред международната публика в букурещкия клуб за събития „Coroana Cismgiu”. Изложбите се реализират с подкрепата на посолствата на република България в Полша и Румъния, и с финансовата подкрепа на Община Варна. 

Варна организира туристическо експо от 21 до 23 ноември

За посетителите е подготвена видео разходка в съвременния курорт, от която ще научат за лековитата минерална вода, за използването й като източник на здраве и енергия, за съвременните балнео, СПА и уелнес центрове в курорта и предлаганите лечебни програми и терапии за рехабилитация. Фотографската част от изложбата е с кадри от периода 1910-2018 година от архива на Народна библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”, Държавна агенция „Архиви”, Регионална библиотека „П. Славейков” – Варна и дигиталния фонд на курорта Св. Св. Константин и Елена. Проектът „Международна пътуваща фотографска експозиция” се реализира за втора поредна година. Досега изложбата е гостувала в Берлин, Прага, Москва и Виена. Догодина представянето й ще бъде в страни от Близкия изток.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията