Slide
Slide

AMOMA няма нито стаи, нито пари

Онлайн платформата за резервации на хотели AMOMA е преустановила дейността си и е подала заявление за фалит заради несъстоятелност. Amoma беше една от малкото платформи за резервации, които не принадлежеше към групата Expedia или Priceline. AMOMA.com, третата по големина платформа за онлайн резервации в света, бе създадена, за да предложи на пътниците най-добрите хотели на много добри цени. Сайтът бе достъпен на 21 езика и предлагаше над 230 000 имота в 200 страни, в общо 57 000 дестинации. AMOMA.com предлагаше на потребителите резервиране на места за настаняване, вариращи от хостели до петзвездни луксозни хотели. Сайтът изкушаваше с изключително атрактивни оферти.
„Всички знаеха, че това ще се случи. Въпросът беше кога. Можете да намерите стотици лоши коментари от потребителите.“, заяви Гилен Денисел – редактор на френското търговско издание Tendance Hotellerie). В събота Amoma спря да прави резервации и направи изявление на своя уебсайт:

Всички, които имат платени резервации, предстои да потърсят правата си, но Амома вече няма нито стаи, нито пари – предполага се, че компанията има застраховка, която ще покрие резервациите на потребителите. Не малка част от тях са българи, които редовно са ползвали онлайн платформата при пътуванията си в чужбина.

Сподели публикацията