Ниси Бийч е един от най-посещаваните плажове, намиращ се в Агия Напа.
Slide
Slide

Знаете ли защо Кипър е известен и като „островът на Афродита“? Да, може би е лесно да се влюбиш там, докато се наслаждаваш на лятната си ваканция, но причината е друга – смята се, че богинята на любовта е родена именно в Кипър. Затова и голяма част от местните туристически атракции са свързани с нея – скалите на Афродита по пътя между Лимасол и Пафос, баните на Афродита и какво ли още не. 

Едни от най-посещаваните плажове са Nissi Beach и Macronnosis Beach в Агия Напа (Ayia Napa), Aphrodite’s rock beach, Fig tree bay в Протарас (Protaras) и Konnos bay, който се намира между Протарас и Агия Напа. По-тихите местенца са Kapparis area, Firemans Beach, Agia Triada, Sirena Bay, Louma Beach и Pernera Beach.

Ето и нашите топ локации за вашата семейна ваканция на острова:

1) Petra Tou Romiou – Когато става въпрос за богинята на красотата, със сигурност ще пожелаете да посетите нейното родно място. Според митологията Афродита излиза от морето точно на този плаж. Звучи достоверно – златни пясъци, нежни вълни и живописни скали на този подковообразен плаж, обграждащ чисти сини води. Тук може да е малко пренаселено, но ако търсите идеалното място с изглед като от пощенска картичка- Petra Tou Romiou е вашето място.

2) Nissi – Страхотните кафенета, кръчми и съоръжения за воден спорт превръщат Nissi beach в желана цел за любителите на плажните партита. Плажът Nissi е един от най – „социалните“ плажове в Кипър, с фин пясък и дълга плажна линия. Малко островче на около 100m от брега е популярно място за посещения на плувците.

3) Limassol – Плажовете на Лимасол, включително Pissouri Beach и Governor’s Beach са идеални за малки деца. Те рядко са пренаселени и водите са спокойни и галещи. Лимасол също така е известен с ресторантите си, където можете да се наслаждавате на традиционната кипърска кухня, докато наблюдавате как вълните прииждат и се отдръпват.

4) Coral Bay е популярен курорт в областта Peyia на 6 км. северно от от Пафос. На зазпад и изток кораловият залив се характеризира със калистите си брегове и морски пещери. Coral Bay itself се простира на 600 м. и има формата на полумесец, обкръжен от скали. Coral Bay beach е носител на EU Син Флаг сертификат, което означава, че отговаря на всички стандарти, правила и предписания на Европейската общност. Coral Bay е космополитен плаж, посещаван от туристи и местни жители.

5) Phinikoudes (или Foinikoudes) Beach е може би един от най-известните плажове в южен Кипър. Центърът на Ларнака се намира точно зад този плаж, разделен от него от крайбрежната улица Атенон Авеню. Нарича се Финикудес Бийч заради малките палмовите дръвчета които растат тук от 1922 г. и сега са големи дървета, предлагащи прекрасна сянка по обед.. Широката пешеходна зона с разноцветни храсти създава чувството, че се намираш по-скоро в Маями, отколкото на Средиземноморието. Phinikoudes Beach също притежава Blue Flag статус и е поддържан много добре от общината, през лятото плажът е охраняем.. Той е дълъг приблизително половин километър и пясъкът му е сив, фин, идеален за игри на деца. Морето обикновено е достатъчно спокойно за плуване на най-малките, под надзора на родителите си. Тъй като плажът и центъра са близо, можете да се печете сутрин, да обядвате в някой от многобройните приятни ресторанти в района, след обяд да пазарувате и да се разхождате в града и ако сте настанени в някой от многобройните хотели на първа линия, всичко ви е съвсем наблизо. Ако сте дошли на плажа с кола, в района има много паркинги.

6) Protaras Beach
Един от най-натоварените плажове в Протарас, плажът със същото име е дълъг, със златен пясък и достатъчно плитки води, подходящи за гмуркане с шнорхел. Награден с Blue Flag акредитация за чистота и качество на водата, плажът е на близко разстояние от центъра и може да се стигне до него пеша.
В допълнение към различните водни спортове, които се предлагат, можете да предприемете пътуване с лодка покрай брега на Фамагуста. За по-малко авантюристично настроените се предлагат шезлонги и чадъри.Плажът е охраняван от 9,00 до 18,30, с удобства за инвалиди и тоалетни.

7) Curium Beach
Това е несъмнено един от най-красивите плажове в Кипър. Високо над плажа се вижда възстановения Римски Амфитетър. От тук можете да наблюдавате лодките и водните спортове. Морето може да бъде много бурно понякога, но покрай бреговете пясъкът е нежен и водите благоприятни за плуване. Този плаж е малко пренаселен понякога, заради неговата известност.

8) Governor’s Beach
Разположен е между Ларнака и Лимасол, тук водата не е дълбока, чудесен за игра и плуване на деца. Тук има и красива зона с бели скали, страхотен за риболов и ветроходство.

Сподели публикацията