Slide
Slide

Понякога виждаме как облаците приличат на различни животни или фигури. Знаете ли, че има и острови, които са с необичайни фигури – на рибка, на бумеранг, усмивка, делфин …? Представяме ви една кратка галерия на сайта TalesMaze.com, в която ще се запознаете с някои от най-странно оформените, но напълно естествени острови по света. Вижте!

Рибката, Хърватия

Ако отидете на почивка в Хърватия, не изпускайте живописната красота на Бриюнските острови – група от 14 малки острова в хърватската част на Адриатическо море (виж водещата снимка). Архипелагът е известен като дом на някои от най-важните археологически и културни дестинации в света, като например 200-та стъпки на динозавър, открити на един от островите.

Делфинът, Италия

Сиренузе е архипелаг под формата на делфин, намиращ се близо до брега на Амалфи, Южна Италия, между Капри и Позитано. Архипелагът е кръстен на сирените от гръцката митология, за които се вярва, че често са посещавали острова и че с пленяващите си гласове са изкушили Одисей по пътя му към дома. Мястото е идеално за гмуркане.

Водното конче, Галапагос, Еквадор

С площ от около 4,6 квадратни километра, остров Изабела е смятан за най-големия от архипелага Галапагос. Той е най-младият остров – образувал се е преди около милион години при сливането на 6 активни щитовидни вулкана. Остров Изабела е дом на най-голямата популация от диви костенурки в целия архипелаг.

Усмивката, Малайзия

От малайзийския град Кота Кинабалу можете да се качите на самолет и отвисоко да се насладите на островите Манукан, Мамутик и Сулуг, които образуват приветстваща усмивка. Те са известни със страхотните си плажове и кораловите рифове, които ги правят идеална дестинация за гмуркане.

Бумеранг – островите Спратли

Този остров с форма на бумеранг е част от спорните острови Спратли, намиращи се между Филипините, Малайзия и Южен Виетнам. Отровната група има над 750 коралови рифа, малки островчета, атоли и плитчини в Южнокитайско море. Споровете за този остров са особено ожесточени не само заради необичайната му форма, а и защото е богат на газ и петрол.

Сподели публикацията