Новото меню е сътворено от гръцкия кулинарен експерт Даян Кочилас

Атина. Круизната линия Celestyal Cruises, носител на редица награди и превърнала се в  избор № 1 за пътувания до гръцките острови и Източното Средиземноморие, обяви ново, ексклузивно традиционно гръцко меню, достъпно на борда на корабите им от м. април т.г.

Celestyal Cruises – експерт в круизните пътувания до гръцките острови и Източното Средиземноморие разработи новия сет от традиционни кулинарни изкушения в сътрудничество с Даян Кочилас, един от световноизвестните експерти по гръцка и средиземноморска кухня. Тя е водещ, създател и копродуцент на Моята гръцка маса известното шоу за кулинария и пътувания, което се излъчва в националния телевизионен ефир както в САЩ, така и в Австралия. Кочилас е и автор на повече от 18 готварски книги за гръцко-средиземноморска кухня; тя е още главен готвач-консултант и учредител на готварско училище. С гръцки и американски корени, Кочилас израства, прекарвайки летата сина родния остров на баща си Икария, който се намира в „Синятазона, известна с дълголетието на своите жители. Днес там тя ръководи Glorious Greek Kitchen Cooking School. „Ню Йорк Таймс“ описва острова като мястото, „където хората забравят да умрат“.

Първокласното шестстепенно дегустационно меню, включващо местна продукция от много от островите, които Celestyal посещава, ще се предлага в специализирания ресторант на Celestyal. Ежедневно авторско ястие, създадено специално от Кочилас, също ще бъде представено като част от предложението. Всички ястия са съсредоточени около здравословната средиземноморска диета, като много от тях са растителни или вегетариански, безглутенови и/или свеган варианти.

Специалното дегустационно меню завършва с избор на блюдо с гръцко сирене или плаващ гръцки остров в тъмно винено море, заедно с гръцки дижестив и известният десерт „сладко на лъжица. Всички ястия в дегустационното меню са съчетани с местни гръцки вина, получени от дестинациите, които Celestyal посещава. В главната трапезария гостите могат да се насладят на икарийски Longevity GreensPhyllo пай със сезонни зеленчуци, лятна тиква, моркови и билки.

Щастливи сме да разширим партньорството си с Даян в това динамично кулинарно пътешествие, което започна през 2019 г. с нашето спонсорство на сезон трети от предаването  „Моята гръцка маса“, каза Лесли Пидън, главен търговски директор на CelestyalCruises. „Тъй като все повече хора, които пътуват по света търсят по-здравословна храна, ние сме щастливи, че обединихме усилията си с известната и обичана гръцка кулинарна икона Даян, за да предоставим на нашите гости автентични преживявания на борда, която никоя друга линия, плаваща в Източното Средиземноморие не може да предложи.”

„Тъй като средиземноморската диета продължава да набира популярност и все повече хора откриват разнообразието от гръцка кухня отвъд класическата гръцка street food, аз съм изключителноразвълнувана да предам любовта си към гръцката кухня, нейните продукти, регионални вкусове и здравословни качества. Гърция е невероятна кулинарна дестинация, с вкусни приключения във всяко нейно пристанище. Интересът, и любовта към културата и храната на Гърция, който и споделяме със Celestyal, направи партньорството ми със компанията лесно и приятно, отбеляза Даян Кочилас.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA