Дубай. Туристите в ОАЕ, чиито визи са изтекли между 19 декември и 15 януари, могат да останат в страната до 26 януари, съобщава Турпром, позовавайки се на информация, постъпила от колцентъра на Главното управление по въпросите на пребиваването и чужденците (GDRFA). Някои туристи вече са потвърдили пред Khaleej Times, че визите им са подновени автоматично.

Негово Височество Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, вицепрезидент и министър-председател на ОАЕ и владетел на Дубай, обяви на 27 декември безплатното удължаване на визите на всички туристи за един месец. Това се случи след когато някои държави, особено в Европа, затвориха границите си и наложиха ограничения върху придвижването и въздушния транспорт заради новия, по-заразен щам на вируса, причиняващ COVID-19.

Туристите в ОАЕ, чиито визи са изтекли след 19 декември, могат да посетят уеб страницата www.amer.ae, за да проверят статуса си или да посетят някой от центровете на Амер за помощ.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA