Ваксинират хотелиери и ресторантьори в Банско от днес до 11 юни за новия летен туристически сезон.

Банско. От два дни тече записването на желаещите, които работят в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, да се ваксинират в Банско. А инициативата е по повод откриването на летния сезон, което ще стане от 1 юли. До момента само десетина човека са заявили желание да се ваксинират.

Зорка Тумбакиева, която е секретар на Съюза на туристическия бизнес в града, заяви в „Денят започва“ по БНТ, че още през април е било предложено да бъде изпратен списък със желаещите до министерството, така че хората, които са имали желание, още тогава са били ваксинирани.

След като отвориха хотелите, много голяма част от хората започнаха да се ваксинират, защото в здравния център в Банско винаги е имало избор на ваксини и ваксинирането върви без никакъв проблем„, коментира тя.

Кмет на община Банско Иван Кадев увери, че в предстоящия летен сезон гостите могат да бъдат спокойни по отношение на здравната сигурност и обстановката в града.

Тук е създадена стройна организация и хората, които са искали до момента да бъдат ваксинирани, са направили това. Мисля, че броят е голям. Заболеваемостта е потисната. От РЗИ нямам в последните дни сводка колко са заболелите, което означава, че или няма, или са минимален брой„, каза кметът.

Летният сезон започва на 1 юли, но спортните и културните мероприятия започват още в края на юни.

И медицинският център, и личните лекари в града имат достатъчно ваксини. Има кабинет и в Разлог, работят и структурите на РЗИ, които при необходимост ще идват на място и ще ваксинират браншови организации извън туристическия бранш.

Около 100 са хотелите и къщите за гости в Банско, които ще приемат туристи това лято.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA