Лимасол, снимка Руслан Йорданов

Лимасол. Ново облекчение за туристите и всички пристигащи от България в Кипър е в сила от днес, съобщи БНР. С прилагания нов ревизиран списък на кипърското здравно министерство страната ни е повишена в „оранжевата” категория държави за пътувания до острова от досегашната „червена” група.

Кипър подобри мястото на България в категоризацията си на страните за пристигане, която се основава на оценка на епидемиологичния риск от Covid-19.

Тръгнаха чартърите на TUI Франция към България, в Албена посрещнаха първите френски туристи от близо 20 месеца насам

За нашите сънародници, избрали средиземноморския остров за пътуване или лятна почивка, промяната с изкачването на страната ни в по-благоприятна категория означава един тест за коронавирус по-малко. Те вече е необходимо да представят сертификат с отрицателен резултат само от един PCR-тест, направен в рамките на 72 часа преди полета, отпада изискваният досега втори тест след кацането им на острова.

Ваксинираните българи се освобождават от задължението за тест. Те могат да влизат в Кипър със сертификата си за ваксинация срещу Covid-19, който да удостоверява прилагането на една от одобрените за употреба в ЕС ваксини и напълно завършена имунизация, с поставянето на двете дози.

Всички, ваксинирани или не, задължително попълват кипърския електронен полетен формуляр /CyprusFlightPass/. Той ще им служи и като коронавирусен „безопасен пропуск” /SafePass/ по време на пребиваването им на острова, с който да посещават закрити помещения, като ресторанти, кафенета, молове.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA