Slide
Slide

Атина. До 11 януари се засилват мерките на национална карантина в Гърция, въведени заради Ковид-19. Прекратяват работа компаниите в сферата на услугите, които до момента имаха право да работят, съобщи днес правителственият говорител Стелиос Пецас, цитиран от агенция ТАСС.

От 06,00 ч. местно време (и българско) от днес – 3 януари, до 06,00 ч. на 11 януари отново оставаме по домовете, доколкото всички дейности в сферата на услугите, които постепенно бяха разрешени до Коледа, прекратяват работа, съобщи правителственият говорител. По-конкретно ще бъде спряна продажбата на стоки с предварителна заявка от магазините за търговия на дребно, работата на книжарниците, фризьорските салони и тези за маникюр, сервизите за техническо обслужване на автомобили. Забраняват се също ловът и риболовът.

Забрана за излизане от дома ще бъде в сила от 21,00 ч. до 05,00 ч., която не касае хората, които ходят на работа, и онези, които се нуждаят от медицински услуги. Църквите остават затворени за богомолци, а на Богоявление (6 януари) няма да се организира традиционните водосвети, съобщи правителственият говорител, съобщава БТА.

Общият брой на заразените в Гърция е 139 447 по данни от петък, а жертвите на болестта са 4881.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията