Снимки Росица Русева
Slide
Slide

Добрич. Учениците от Професионалната гимназия по Туризъм в Добрич „Пейо К. Яворов“ разкриха нови възможности, след като показаха, че могат и достойно да тръгнат по стъпките на ресторантьорството и хотелиерството. За четвъртото издание на Благотворителния бал на учебното заведение – на 23 ноември, от 19 часа, в ресторанта на хотел „България“, те са подготвили специални сувенири за продажба. По красив начин са изработили бутилки с вино, техниката е позната на повечето като декупаж.
„Училищният психолог Албена Петрова е научила доста ученици на техниката, с което вярвам че се гордеят не само учениците, но и родителите им.

Нели Апостолова – директор на ПГ по Туризъм в Добрич

Виното Geranea е дарено от ”Албена” АД, които са добри партньори и приятели на гимназията. Приятел на гимназията е изработил свещи, които също ще могат да се закупят на бала“, споделя Росица Русева.


Тя издаде още, че една част от сладките вече се замесват, пекат, глазират и изсушават в конвектомата, очаквайки последния щрих, да бъдат красиво опаковани от учениците за някой ценител на бала, който ще оцени и ще има възможност да се наслади на ръчно изработени с качествени продукти с много любов сладки изкушения.


В бутикови бутилчици с ръчно изработени от учениците красиви етикети, обгорени със свещ ще се предложи един вълшебен подмладяващ безалкохолен елексир, който е изцяло по патент на гимназията. Изработката на етикетите е отново с помощта на училищния психолог г-жа Петрова. Учениците са изготвили и красиви сувенирни подаръчни кутийки с които ще изненадат някои от присъстващите на бала с късметче и изненада. Кувертът за бала е 30 лева. С приходите от благотворителната вечер ще бъде учредена стипендия „Ученик за пример“.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията