Венеция/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Венеция. Жителите и гостите на Венеция вече се наслаждават на своя прочут карнавал, който официално започна днес. Карнавалът през 2023 г. се провежда в дните от 4 до 21 февруари и протича под мотото „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“, в смисъл преоткриване на самите себе си.

Много места във Венеция, Местре и в общинския район ще бъдат превърнати в сцени на редица развлечения – ще има клоунада, цирков театър, кукли, акробатични и музикални представления.

Нова дестинация: Ryanair ще лети от София до Родос, полети ще има и до още два гръцки острова

Този уикенд (4 и 5 февруари) представления на уличното изкуство оживяват сцената на Пиаца Ферето, Сан Марко и другите венециански площади и улици. В първия ден е мюзикълът „La Storia della mia vita“ („Историята на моя живот“) от 17 и 21 часа местно време.

Вагонният завод в Дряново развива проект за туристически влак „Dream Express“ за цяла Европа

С програмата на карнавала може да се запознаете тук.

Представленията на Carnival Street Show ще се повторят след това на 11 и 12 февруари, както и от 16 до 21 февруари. Венеция предлага и частни маскарадни партита срещу заплащане между 300 и 2 300 евро на вечер.

Българин изведе хотел до ТОП 3 на Гърция в престижни класации на HolidayCheck

Един от най-старите карнавали в света се провежда за първи път през XI век. Карнавалът ежегодно се посещава от хиляди туристи.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA