Slide
Slide
Slide
Slide

Истанбул. Турските авиолинии (Turkish Airlines) обявиха в събота, че са отменили 238 полета, които трябваше да излетят от Истанбул през следващите няколко дни (5-и и 6-и февруари), съобщават турски медии (Daily Sabah) поради очакваните тежки снежни метеорологични условия в Истанбул, цитирани от БНР.

Националният авиопревозвач на Турция каза, че броят на отменените полети вероятно ще нарасне поради лошите метеорологични условия в Истанбул. От общия брой отменени полети 72 са вътрешни и 166 са международни. „Поради операцията броят на анулираните полети вероятно ще се увеличи“, предупреждават турските авиолинии.

В изявлението, направено от пресслужбата на Turkish Airlines, се посочва, че решенията за отмяна на полетите са взети с оглед на заключение на Комитета за извънредни ситуации по метеорологията  на страната (MADKOM).

Новината идва, след като жителите на турския мегаполис бяха предупредени за предстояща снежна буря, която се очаква да донесе и силни ветрове в града.

Националният авиопревозвач на Турция предупреждава гражданите да проверяват полетите си, преди да пристигнат на летището.

Сподели публикацията