Slide
Slide

Никозия. Кипър вече записа първия си туристически рекорд за 2023 г., съобщи БНР. Броят пътници, преминали през двете кипърски летища през януари, надмина досегашното най-добро постижение за страната, поставено през 2019 г.

Над 470 000 пътници са летели до и от Кипър през първия месец на годината, съобщиха от компанията оператор на двете международни летища в Ларнака и Пафос Hermes Airports.

Броят им с 250 000 души повече в сравнение със същия месец миналата година и представлява 112% от пътувалите през януари 2019 г., когато бе регистриран досегашният рекорд за трафик в Кипър.

Най-натоварените дестинации са Гърция, Великобритания, Израел, Полша и Германия.

През сегашния зимен сезон – от ноември 2022 г. до май тази година, в полетите до и от острова са включени около 400 000 допълнителни места в сравнение с 2019 г., повече са и полетите в зимното разписание. Това засилва оптимизма на авиокомпаниите и туристическите власти в Кипър за добри резултати през тази година.

Увеличаване на зимните пристигания е една от целите в Националната стратегия за туризъм за превръщането на Кипър в целогодишна дестинация.

Сподели публикацията