Виена, Австрия/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

От 11 до 16 септември 2023 г. Виенският квартал на музеите (MQ) отново ще бъде домакин на MQ Vienna Fashion Week, най-известното модно събитие в австрийската столица.

Виена. Седмицата на модата във Виена навършва 15 години! През това време събитието успя да се утвърди сред европейския елит и привлича все повече известни имена от света на модата. От 11 до 16 септември пространството пред Квартала на музеите (MQ) в австрийската столица е запазено за модата в целия й блясък и красота. По време на седмицата на модата всяка година местни и международни дизайнери представят своите актуални колекции на множество модни ревюта и щандове, показващи най-новите тенденции за предстоящия пролетен и летен сезон.

Проявата е сред най-популярните през есента и превръща Виена в европейска столица на модата – за дизайнери, любители на модата, творци, модни блогъри и за всички онези, за които модата е просто страст. Париж, Милано и Лондон са образците за организаторите, но акцентът в австрийската столица определено е поставен върху местната мода и дизайнери.

На модния подиум ще бъдат показани колекции на повече от 40 известни австрийски и международни дизайнери, както и на изгряващи таланти на местната модна сцена. Събитието предлага на посетителите уникалната възможност да видят отблизо утвърдени, но и бъдещи звезди на модата.

Един от акцентите е станалата вече традиционна Нощ на модата (MQ FASHION NIGHT). Част от вечерното шоу на 16 септември ще бъдат и тайландски дизайнери, които ще покажат своите колекции в отделна програма THAI FASHION NIGHT.

Повече за програмата на Vienna Fashion Week 2023 тук.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA