Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide
Атина. Туристическият сектор в Северна Гърция настоява за спешни мерки срещу дългото чакане на туристите на границата, съобщи БНР. Част от традиционните клиенти се насочват към островите като пътуват със самолет, за да избегнат опашките.
Туристите от чужбина масово променят резервациите си за почивка и се насочват към островите вместо да почиват в Северна Гърция, съобщават от туристическите агенции.
Причината е в дългите опашки за преминаване на границата. Поради тази причина собствениците на хотели в Солун и Халкидики, както и в други популярни туристически места в Северна Гърция, настояват пред правителството за незабавни мерки, за да се прекрати стоенето с часове по граничните пунктове и да се облекчи трафикът на туристите.
В същото време гърците търсят място за почивка в континенталната част на страната, за да избегнат разходите за фериботите. Цената на билета изисква например за едно четиричленно семейство от Атина до остров Родос да плати 900 евро само за трансфер с кораб.
При стаите под наем цените за следващите два месеца са поне с 15% по-високи от миналата година, а при хотелите увеличението е по-голямо.
Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA