Шумен
Slide
Slide

Шумен. През почивните дни Шумен ще приветства всички гости на града с редица събития. На 24 юни, събота, ще се състои традиционният фестивал „Зелени слънца“, посветен на празника на билките – Еньовден, организиран от ДПП „Шуменско плато“. Още в 05.30 часа събитието ще започне с посрещане на изгрева на слънцето, сплитане на венец от билки и цветя и еньовско хоро.

След това, от 9.00 часа, празникът ще продължи на паркинга на паметник „Създатели на българската държава“, където ще бъдат пресъздадени ритуалите „Мълчана вода“ и „Еньова буля“. За децата са организирани работилница, арт школа и скаутски игри, а за доброто настроение ще се погрижат фолклорни състави от област Шумен.

Отново в събота, от 11ч. в музеен комплекс „Панчо Владигеров“, гр. Шумен ще се проведе концерт под надслов „Учителите на проф. Николай Стойков“, с участието на проф. д-р Ромео Смилков, д-р Велислава Стоянова, Евридика Вълчева.
Специален гост е Нели Петкова – сопран /солист на Държавна опера – Русе/.

Модернизацията на Летище „Русе“ напредва скоростно

От 16:00 ч. в Младежката сфера ще се състои „Лятна фиеста на устойчивата мода“, по програмата на „Зелените РеДизайнери“. Ще има свободна зона за рамяна на дрехи, творческа еко работилница и още много занимания за малки и големи.

В неделя, 25 юни, на територията на Природен парк „Шуменско плато“ ще се проведе състезанието „Шуменско плато 2023“, с начало и финал паметник „Създатели на българската държава“, гр. Шумен. Участниците ще се състезават в няколко дисциплини 48 км (1400м+) колоездене; 28 км (700м+) колоездене; 28 км (700м+) бягане; 13 км (250м+) бягане;  Дуатлон – 48 км колоездене + 13 км бягане.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA