Снимки: Официална Фейсбук страница на Symphony Tiny House Resort
Slide
Slide

Ръшнов, Румъния. Драгош и Мадалина Обанча, двама ИТ специалисти, построиха къща за гости във формата на китара, съобщи БТА. Тя е разположена в Ръшнов в Трансилвания, Румъния и привлича със своята форма туристи от близо и далеч. Създателите й са я нарекли “Малка симфонична къща”.

Двойката инвестира 50 000 евро в проекта. “Започнахме от идеята да построим ваканционен дом, малка къща и дълго мислихме каква да бъде, каква форма да има. Исках да е нещо различно, а тук, в района, концепцията на китарата пасва. Ние сме в планината и хората идват в хижите, за да свирят народна музика на китара, докато седят край огъня, така че решихме, че тази форма би била подходяща“, разказва Драгош пред в. „Зиарул финанчиар“.

Конструкцията се оказва трудна, защото китарата има много взискателна форма по отношение на техническото изпълнение. ”Имахме предизвикателства по време на строителството, защото искахме къщата  да е практична, да е подредена от всички гледни точки”, обяснява двойката.

Драгош и Мадалина планират да построят още къщи за гости във формата на други музикални инструменти и да изградят детска площадка.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA