София. В периода от 6 до 10 февруари Министерството на туризма и Алианс Българско Черноморие, заедно с агенция Авиарепс проведоха серия от двустранни бизнес срещи между германски и български представители на туристическия сектор с цел укрепване и развитие на връзките между двете страни и промотиране на България като туристическа дестинация.

Инициативата стартира от Берлин и обиколи общо шест германски града, в т.ч. Лайпциг, Мюнхен, Франкфурт на Майн, Дуисбург и Дюселдорф.

При откриването участие взе Н. Пр. Елена Шекерлетова, извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална република Германия.

Делегацията, съставена от 15 представители на туристическия сектор – туроператори и хотелиери, се води от туристическото аташе и представител на Министерството на туризма в Германия г-н Тихомир Патарински.

От страна бизнеса сътрудничеството се осъществява с д-р Франк Кванте – председател на УС на Алианс Българско Черноморие и Главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

Участващите в тази поредица от срещи български компании, проведоха работни разговори с над 300 германски потенциални партньори. Проведени са над 1200 срещи.

От съществено значение за реализирането на успешен сезон е разширяването на летателната програма и осигуряването на допълнителни седалки към България.

Към настоящия момент ранните записвания при отделните туроператори бележат ръст до 20% в сравнение с периода година по-рано.

В Берлин и Мюнхен се проведоха и пресконференции с представители на туристическите медии, на които беше представен потенциална на България като туристическа дестинация.

На срещите се дискутираха също и възможностите за целогодишен туризъм у нас, свързаността между двете страни и тенденциите на потенциално развитие.

Предстои трето роуд шоу в Израел.

“Ще заложим в поръчките за следващата година такива представяния в 5 държави. Най добрата атестация са десетките разговори, които проведох с доволни участници”, съобщи министърът на туризма д-р Илин Димитров. 

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA