Slide
Slide

София. Щастливци сме в България, че можем да се наслаждаваме на красотата на 4 сезона. Курортите са най-пълни през лятото, но пък все по-голяма част от хората избират именно предстоящия месец септември, за да откраднат малко свободно време за себе си и своите близки.

“На много места по Черноморието и в планинските курорти се сбъднаха оптимистичните прогнози. Морските хотели, където основните гости са българи, румънци и поляци в момента, през юли достигнаха заетост от средно 80%, а през август малко над 90-93%”, коментира пред БНР Руслан Йорданов, журналист, създател на специализираната медия за туристически новини Вgtourism.bg.

По думите му много по-интересни са резултатите при туристическите обекти – от Историческия парк, край Варна са отбелязали ръст от 190% за периода от март до август, спрямо същия период на миналата година.

По южното Черноморие – “Замъкът” в Равадиново е реализирал двойно по-голямо увеличение на посетителите си, като отдава това на маркетинговата си кампания в Полша.

От началото на летния сезон, туристическият сектор в страната ни е успял да възстанови своята жизнеспособност. С четвъртата от Covid-19 обаче е поставен пред сигурни предизвикателства. Силният сезон се очаква да продължи до средата на септември.

Чуйте повече в разговора на Луиза Лазарова в звуковия файл тук.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията