Slide
Slide

Атина. Гърция затяга мерките срещу неваксинирани, съобщи здравният министър Василис Кикилиас. Условията за влизане на чужденци остават непроменени.

От 13-ти септември се въвежда отново задължително носене на маски дори и на открито при мероприятия с много хора.

Не се променят изискванията за влизане в страната, както и за пътуване във вътрешността на страната със самолет или ферибот. При пътуване до островите е достатъчно да се представи отрицателен резултат от бърз тест или сертификат за ваксиниране. Възможно е да се пътува и с документ за прекарано заболяване през последните 6 месеца. Изключение от изискванията са децата до 12 години.

От 1-ви септември задължително става ваксинирането на всички медици в държавни болници, частни клиники и домове за възрастни хора. Неваксинираните няма да се допускат на работа до края на пандемията. Лекарите на частна практика, както и фармацевтите също задължително трябва да са имунизирани.

От 13-ти септември държавните служители, както и работещите в частни компании, които не са ваксинирани, трябва да представят всяка седмица отрицателен резултат от бърз тест.

От учениците се изисква два пъти седмично отрицателен резултат от тест, който за тях е безплатен. Същото задължение е в сила и за студентите, но те ще трябва да заплащат тестовете.

Неваксинираните университетски преподаватели и учители трябва да представят всяка седмица негативен резултат от тест за Covid.

Държавните болници ще тестват за коронавирус само ваксинирани със симптоми.

За посещение на театър, кино, спортни събития и др. се изисква отрицателен резултат от ковид-тест, ако посетителите не са ваксинирани. Източник БНР

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията