Slide
Slide

София. Служебният министър на туризма  Илин Димитров подписа 399 удостоверения за категоризация, съобщиха от туристическото ведомство. С това той сериозно се захвана с решаване на проблема със забавените категоризации на туристически обекти и дружества.

“Работата по категоризацията на туристически обекти е част от приоритетите, които си поставихме. Това е сериозен проблем, тъй като в момента тече договаряне за следващия сезон, сключване на договори и тези документи са необходими за нормалното функциониране на обектите”, каза при стъпването си в длъжност Димитров.

Тогава той посочи, че има над 780 забавени преписки и 180 броя/комплекта документи за оценка или общо 960 заявления. Целта е това число да бъде намалено до възможния минимум.

Относно плащанията към хотелиерите за настанените бежанци? „Държавата трябва да покаже, че е добър партньор. Хотелиерите отвориха базите си, посрещнаха бежанците. На доверие го направиха. Ще направим всичко възможно в края на сезона да бъде изчистено забавянето в плащането“, каза Илин Димитров при участието си в “Лице в лице” по bTV. Той посочи, че записванията за зимния сезон върви добри и всички трябва да се фокусираме върху добрите примери в българския туризъм.

Сподели публикацията