Slide
Slide

Бургас. Винарските изби в Бургаско са готови да посрещат туристически групи. Югоизточният регион на страната ни отдавна е на картата на винения туризъм, но търси своето специално място. За целта местните хотелиери, ресторантьори и членове на БРТК реализират поредица от срещи, на които се дегустира вино от различни водещи компании от региона. Дом на инициативата е бургаският хотел „Аква“. Дегустацията на ароматните напитки на Stratsin Winery се водеше от енолога Коста Канариев – един от водещите български специалисти по темата. Присъства и собственикът на винарната – Красимир Костадинов.

Футболист от Варна доскоро вкарваше голове на големите отбори, а днес е любим готвач за туристите в „Терма вилидж“

Представено бе вино от двете серии на избата – Early Birds и Soulmates, като от първата се акцентира на Совиньон блан – 2018 г., а втората бе обширно застъпена с две от розетата на компанията – от Совиньон блан и от Гренаш и Сира, Допълнени с Шардоне, отлежало в дъбови бъчви и чудесното им Мерло.

„Домакините на мероприятието – екипът на ресторант „Аква“, бяха подготвили за всеки класическа чиния със сирена, които бяха подбрани така, че да подчертават и допълват съответните вина. За Совиньон блана бе предвидено козе сирене, двете розета се съчетаха повече от добре с бри и камамбер, шардонето се допълни удачно от узрял овчи кашкавал, а мерлото – от мариновано в зехтин, мащерка и риган бяло саламурено овче сирене. Съчетанията бяха дискретно допълвани от филийки неутрален фермерски фляб.
Вкусовете между съчетанията бяха „отсичани“ с помощта на специално приготвен на място ябълков чипс и вода“, сподели за bgtourism.bg Желязко Атанасов.

Виртуози в кухнята от Варна, Добрич и София отварят кулинарна академия в Слънчев бряг

В хода на дегустацията са били разгледани и въпроси, свързани със съчетаването на вина с вода, както и с начина и последователността на сервирането им. Търсят се и възможности за организиране на посещения на групи туристи, както и за организиране на изнесени дегустации.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията