Виртуози в кухнята от Варна, Добрич и София отварят кулинарна академия в Слънчев бряг
Виртуози в кухнята от Варна, Добрич и София отварят кулинарна академия в Слънчев бряг
Slide
Slide
Slide
Slide

Слънчев бряг. Най-новата кулинарна академия в България отваря врати в Слънчев бряг на 24 януари 2020 година. Тя е по идея на шеф Анатоли Колев, вицепрезидент на Българската асоциация на пицарите, който ще бъде и кулинарният ѝ директор. Академията се казва „Трейнинг център Робуста“ и ще предложи най-съвременното обучение от доказани професионалисти в областта на пица, паста и модерна кухня. В центъра ще се провеждат обучения и курсове до 10 души при предварително записване по дадени направления. Програмата започва в началото на февруари с пица “Класика”.

До края на месеца ще има и курс прясна паста, а през март – отново пица. Всички подробности по програмата ще бъдат качвани във фейсбук страницата на центъра. Ще има преференциални курсове за екипи на заведения и туристически обекти. Лекциите са предназначени не само за хора от бранша, а и за любители кулинари, които ще могат да се възползват от високото ниво на преподаване в академията. Обученията ще бъдат на теория и практика. Освен в споменатите области, в които ще обучават шеф Анатоли Колев /майстор-пицар/, шеф Валентин Иванов – технологични процеси на стария и новия свят в кулинарията и шеф Ивайло Диков /майстор-пицар/, ще има гостуващи лектори по създаване на модерна кухня, сладкарство, суши, както и в други области. Трейнинг център Робуста е оборудван с най-висок клас фурни и техника за приготвяне на храна. Идеята му е да предложи най-модерните технологии и обучение като така помогне на ресторантьорския и туристически бизнес да предлага правилно качествения продукт, който имаме в страната.

ЛЕКТОРИТЕ:

Шеф Анатоли Колев завършва колеж в Лондон и дълги години е главен пицар, главен готвач и шеф консултант в няколко лондонски ресторанта. След завръщането си в България е консултант на верига ресторанти „Стария Чинар“ и мениджър в Хорека – Инкофудс. Има собствена фирма за консултации и обучения. Вицепрезидент е на Българската асоциация на пицарите, член на Световната пица асоциация и почетен член на Руската пица федерация, както и член на Британския кулинарен институт.

Шеф Валентин Иванов работи в София от 2001 г. Започва като готвач в някои от най-елитните ресторанти в столицата. Четири години ръководи ресторант на остров Сардиния, Италия. Черпи опит и от носителя на 2 звезди Мишлен Лина Саноли в собствения ѝ ресторант, след което се връща в България, за да оглави бутиков хотел ресторант в Несебър. Отново в чужбина, този път на корсиканския остров, работи като шеф готвач на ресторант Aquarium като го извежда на 5-то място в трипадвайзора. Прибира се отново в България, където оглавява още два висококласни ресторанта. Бил е шеф готвач на Ала Карт ресторанти по 400-700 седящи места. Има собствена консултантска фирма.

Шеф Ивайло Диков работи в сферата на ресторантьорството от 2004 г. Минал е през всички звена на бизнеса. Голямата му страст се оказва пицата и хляба, с които се занимава последните осем години. Работи и надгражда умения и технологични знания с най-добрите професионалисти в България.

 

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията