Slide
Slide

Хелзинки. Една от най-новите и интересни туристически забележителности в България – „Исторически парк“, се представя в мeждyнapoдното тypиcтичecĸо излoжeние „МАТКА“ във Финлaндия. Борсата е най-голямото туристическо събитие в Ceвepнa Eвpoпa и Πpибaлтиĸa, а туристическата атракция край варненското село Неофит Рилски е единственият български представител. Участват над 1000 излoжитeли oт над 80 дъpжaви. Посещава се от 50 000 потребители и близо 20 000 туристически специалисти. Щандът на „Исторически парк“ предизвиква сериозен интерес сред скандинавците, споделя за bgtourism.bg представителят на туристическия обект Радослав Иванов. На място са осъществени и срещи с туроператори, които да реализират турове до атракцията у нас.

Финландците буквално са полудяли по туристическата ни забележителност и искат на място да се запознаят с проекта, да се докоснат до интересните сгради и да направят разходка във времето, която туристическият обект предлага. „Развиваме сътрудничеството в областа на културата и търговията. Помагаме на финладски граждани, които се интересуват от България. Трябва непременно туристическите агентста да се запознаят с проекта „Исторически парк“, защото това ще разнообрази престоя им по време на тяхната ваканция в България. Гостите от Финландия искат да видят вътрешността на България и туристическите забележителности по време на тяхната ваканция по българското Черноморие“, заяви Илко Сувилехто, чиято майка е родом от София, а баща му е финландец.

Припомняме Ви, че в края на 2019 година „Исторически парк“ получи и голямата награда на Министерството на туризма в категорията „Изборът на българите“.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията