Феновете се снимаха за спомен до огромна надуваема купа във формата на трофея на Шампионската лига, която бе на площад Таксим/Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Истанбул. Общите приходи от домакинството на Истанбул на финалната среща от Шампионската лига, който се проведе през отминалия уикенд, възлизат на 120 милиона долара. Това съобщи пред Хюриет Мюбера Ересин, президент на Асоциацията на хотелиерите в Турция (TÜROB).

Феновете на Манчестър Сити се разхождаха с настроение из Истанбул след финала на Шампионската лига

Той посочи, че миналата година един турист е похарчил средно 700-800 долара по време на посещението си в Истанбул, а футболните фенове са оставили средно над  2 000 долара. Мачът е вдигнал заетостта на хотелите до 95%, а цените за настаняване на места са скочили до 100%.

Хотелиерите в Турция вдигнаха цените след президентските избори

Летище Истанбул беше домакин на рекорден брой полети на 11 юни, когато са били реализирани 1 749 кацания и излитания, а два дни по-рано аерогарата е обслужила гости от 1 594 кацания и излитания.

Истанбул/Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Президентът на Асоциацията на инвеститорите в туристически ресторанти и гастрономическия бизнес (TURYID) Кая Демирер каза: „Този ​​вид международни събития на високо ниво, особено спортни и арт събития, допринасят много както за градските хотели, така и за местата за хранене и пиене. Във всички луксозни ресторанти в Истанбул беше толкова пълно, че игла да хвърлиш, няма да падне на земята. Цените растат с увеличаване на заетостта на хотелите. Има и хотели, които определят продължителността на престоя най-малко 3 дни. Финалът на Шампионската лига имаше положителен ефект върху туризма, гастрономията и дори търговията на дребно в Истанбул.“
Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA