Slide
Slide

Рим. В Рим пристигнаха първите туристи след отваряне на границите на 15 май 2021 г., съобщи за Bgtourism.bg местният лицензиран екскурзовод Паулина Пимперова. Българите са били организирани от туроператора „Бохемия“. На 11 юни тя ще посрещне и първите си индивидуални туристи.

„В момента е изключително изгодно да се пътува до Италия и Рим, благодарение на достъпните цени на хотелите в идеален център, възможността да се посетят всички най-големи забележителности на града без огромния поток от хора, който бяхме свикнали да виждаме почти 12 месеца в годината във Вечния град до края на 2019 г.“, заяви Пимперова.

Паулина Пимперова, екскурзовод в Рим: Италия е готова да посрещне българските туристи, бързо се изчерпват часовете за посещение в музеите

Тя посочи, че туристите са останали изключително доволни от всички услуги, от прекрасния 4-звезден хотел в идеален център – до колоната на Траян и площад Венеция, от богатата туристическа програма, отличната кухня и възможността да се насладят на „градината на розите“ на Адвентинския хълм с около 1200 вида рози от цял свят!

Градината на розите на Адвентинския хълм

„Освен традиционните и обичани от българските туристи най-популярни програми в Античния Рим, Колизеума и базиликата „Св. Климент“ с гроба на св. Константин Кирил фолософ, Ватиканските музеи и базиликата „св. Петър“ и прочутите барокови площади и фонтани като площад Навона и Фонтана ди Треви, цялата група се вкючи в екскурзията до Тиволи на 30 км източно от Рим, където могат да се видят първите в света терасовидни фонтани от средата на 16 век.

Пред Ватиканските музеи

Вила Д‘Есте е удивителната резиденция на кардинал Иполито Д‘Есте, където човешкия гений и природните характеристики са в пълна хармония и успяват да създадат нещо наистина уникално“, разказа Пимперова.

Вила Д’Есте в Тиволи

Тя допълни, че групата е посетила и Капитолийските музеи – най-старите музеи в света от края на 15 век, където се намира и залата, изографисана от художника Джузепе Чезари, в която на 25 март 1957 година се подписва първия трактат за създаването на Европейския съюз.

Капитолийските музеи

Капитолийските музеи са пълни с шедьоври на античната скулптура, има грандиозно изографисани зали, представящи историята на дрeвния Рим, картинна галерия със шедьоври на Тициан, Караваджо и Рубенс и панорамна тераса към античния Римски форум и Палатинския хълм, където започва историята на Вечния град.

Българите нямат търпение да тръгнат към Италия

Площад Испания

„Италия е изключително сигурна държава, на второ място по ваксинации в Европа, където се очаква до юли 2021 г. да бъде имунизирано 80% от населението.

При гроба на Рафаел в Пантеона

Италия прави всичко възможно да улесни максимално туристите и до 30 юни 2021 г. в страната се влиза с антигенен тест направен 48 часа преди отпътуване и попълване на дигитален формуляр HTTPS://APP.EUPLF.EU/#/
От 01 юли се очаква въвеждането на общ европейски, зелен сертификат, който ще позволи на имунизираните и излекуваните граждани да пътуват без тестове.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията