Slide
Slide

Санторини. Плажен бар на остров Санторини стана първият в Гърция, който монтира плексигласови панели около шезлонгите, за да осигури на туристите достъп до местата, като същевременно ограничи разпространението на коронавирус възможно най-много.

Става въпрос за плаж „Демилмар“, разположен в село Периса, известно с черния си пясък.

„Трябваше да намерим решение, за да накараме хората да се чувстват в безопасност това лято. Не можем да чакаме препоръките на властите, трябва да бъдем активни“, заяви собственикът на плажа Чарли Чахине пред Greekreporter. Той добави, че служителите ще бъдат оборудвани с маски и ръкавици, обслужвайки клиентите.

Тъй като се очаква мерките за социално дистанциране да продължат да действат в продължение на месеци, гръцкият бизнес продължава да мисли „извън рамките“, съобщава economic.bg, позовавайки се Greekcitytimes.

За първи път идеята за отделяне на места на плажа с панели беше развита от италианска компания в началото на април.

Плуването в морето в Гърция е разрешено отново от 4 май, но организираните плажове остават затворени до средата на юни. Някои правителствени служители обаче намекнаха през уикенда, че се обмисля да отворят по-рано.

Министърът на развитието и инвестициите Адонис Георгиадис днес заяви, че също се мисли и за отваряне на кафенета, барове и ресторанти по-рано от първоначално предвиденото на 1 юни.

Очаквайте най-новите, най-актуалните, най-атрактивните предложения за ваканция в България през 2020 година.

Онлайн туристическото изложение „Резервирай в България“ ще се проведе в сайта bgtourism.bg и във фейсбук страницата facebook.com/bgtourism.bg на 8, 9 и 10 май 2020 г.

Участниците в първото издание ни дават самочувствието да предложим най-добрите оферти и дестинации за безопасна почивка в България!

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията