В Банско очакват 700 000 лева по-малко приход от туристически данък за 2020 г.
В Банско очакват 700 000 лева по-малко приход от туристически данък за 2020 г.
Slide
Slide
Slide
Slide

Банско. Екипът на кмета Иван Кадев и председателят на ОбС Банско Димитър Русков организираха работна среща по въпросите на туризма. В дискусията участваха представители на туристическия бизнес и председатели на комисии в Общинския съвет.

Сашка Въчкова докладва, че финансовото положение на Община Банско през 2020 г. се очертава като трудно. Вече е факт намалението на приходите в сравнение със същия период на миналата година, очаква се до края на настоящата само от туристическите такси те да бъдат със 700 хил. лв. по-малко от плануваното. Същевременно се увеличават разходите за социални услуги и помощи, което прави още по-сложно финансовото състояние на общината.
Представителите на туристическия бизнес споделиха проблемите, с които очакват да се сблъскат през летния сезон и изразиха надежда за предприемане на адекватни и навременни мерки от страна на държавата за регулиране на бизнеса в условията на епидемията.

Срещата стана повод да бъде декларирано общото желание за обединение на всички туристически организации и структури в Банско, за да стане възможно, със съдействието на Общината, да се изгради единна политика за развитието на туризма. Наболелите от години проблеми за ценовата политика, изваждане на светло на целия бизнес, изграждане на спортна инфраструктура и на втора кабинкова линия и пр., бяха въпросите, които участниците в дискусията посочиха като основни и определящи развитието на града като целогодишен курорт от висока класа.

Засега, фестивалната и културната програма в община Банско през 2020 г. остава под въпрос. Очакванията се свързват с подобряване на епидемичната обстановка, за да бъдат облекчени санитарните мерки, допускащи работата на туристическите обекти при определени условия.

Очаквайте най-новите, най-актуалните, най-атрактивните предложения за ваканция в България през 2020 година.

Онлайн туристическото изложение „Резервирай в България“ ще се проведе в сайта bgtourism.bg и във фейсбук страницата facebook.com/bgtourism.bg на 8, 9 и 10 май 2020 г.

Участниците в първото издание ни дават самочувствието да предложим най-добрите оферти и дестинации за безопасна почивка в България!

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията