Slide
Slide

Гигантите в световния спорт ни дават пример за обединение и подкрепа на България, поставят началото на позитивна кампания, която да насърчи сънародниците ни да преоткрият красивите места за почивка. Кампанията е организирана от собственика на bgtourism.bg Руслан Йорданов.

София. Силна подкрепа за българския туризъм и страната ни оказват две от световните имена в родния ни спорт – Христо Стоичков и Мария Гроздева. Двамата се включват в онлайн туристическата кампания „Резервирай в България“.
„Много българи се възхищават на чуждите курорти, но целия свят се възхищава на България! Нямам търпение да доведа моите приятели да видят морските курорти и красивите планини, защото знам, че у дома е най-хубаво!“, с тези думи най-известният българин по света Христо Стоичков безвъзмездно подкрепи националната онлайн кампания в подкрепа на българския туризъм „Резервирай в България“, организирана от „Роял Комюникейшън“. С изказването си легендарната ни осмица ще постави началото на инициативата на 8 май, като датата не е избрана случайно – в навечерието на отпадането на извънредното положение в страната, българите ще могат да се запознаят с най-новите и атрактивни оферти за ваканция у нас чрез иновативно онлайн изложение.

С видео обръщение Зад Океана Камата споделя, че няма търпение да доведе в България най-добрите си приятели. Заобиколили футболната ни легенда те с усмивка споделят: „Ще дойдем в България!“.

Кампанията обединява редици авторитетни и обичани личности, като сред тях е и най-успешният ни състезател от Олимпийски игри – Мария Гроздева. Тя посочва, че годишно България е посещавана от милиони туристи от чужбина и призовава българите да преоткрият красивите места в страната си. „България е красива държава, която годишно привлича милиони туристи от цял свят. Световната пандемия ни изправи пред нови трудности и предизвикателства. От дома си аз и моето семейство пожелаваме на всички да бъдете здрави! Подкрепям националната кампания да почиваме в България. Преоткрийте красивите кътчета на родината си, на Южното и Северното Черноморие! Заедно да помогнем на туристическия бизнес в България! Резервирай в България!“, отправя своят апел двукратната олимпийска шампионка, която е носителката на 5 медала от 6 Олимпиади и е с рекордно класиране за седмо участие на Игрите в Токио – постижение, което нито един български спортист не е постигал. Към инициативата се включи и Йордан Йовчев.

Онлайн туристическото изложение „Резервирай в България“ е организирано от специализирания сайт за туризъм bgtourism.bg, и с техническата подкрепа на URBO. Проявата е под егидата на Министерство на туризма, Български Съюз по Балнеология и СПА туризъм и Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия. От 8 до 10 май близо 150 участници  – дестинации (Общини), хотели и места за настаняване, туристически забележителности, туристически обекти и компании, които са в сферата на туризма, ще имат възможност чрез онлайн каналите на медията да презентират своите възможности в областта на сектора. Туристическият бранш, който е взел сериозни мерки за безопасна ваканция, излиза с нови предложения и атрактивни оферти към българските туристи, които ще дадат възможност за богат избор за качествена почивка и за нови предложения за събитиен туризъм.
Програма на Онлайн изложението „Резервирай в България“
8 май – Представяне на хотели и места за настаняване; туроператори; компании, свързани с туризма
9 май – Представяне на туристически забележителности; хотели и места за настаняване
10 май – Представяне на хотели и места за настаняване, дестинации (общини)

Oфициалния туристически портал – https://bulgariatravel.org/

Facebook – Bulgaria Travel

Instagram – bulgariatravelorg

YouTube – Bulgaria Travel

БУБСПА – https://www.bubspa.org

ИАНМСП – https://www.sme.government.bg

Сподели публикацията