Slide
Slide

Женева. Световната здравна организация (СЗО) на този етап не подкрепя изискването за ваксинационни паспорти за пътуване заради неопределеността около това, дали ваксинацията предпазва от предаване на коронавируса, както и поради опасения относно справедливостта на подобни мерки, заяви говорителката на организацията Маргарет Харис на брифинг на ООН.

„Ние от СЗО заявяваче, че на този етап не бихме подкрепили въвеждането на ваксинационни паспорти като изискване за влизане или излизане от страните, защото към момента не сме сигурни, че ваксинацията предотвратява предаването на коронавируса“, каза говорителката.

„Има и други въпроси, с изключение от въпроса за дискриминацията на хората, които не са в състояние да бъдат ваксинирани по една или друга причина“, сподели Харис, цитирана от Ройтерс.

Сега СЗО очаква да направи оценка за допускане за спешно използване на китайските ваксини срещу КОВИД-19 на „Синофарм“ (Sinopharm) и „Синовак“ (Sinovac), което да се случи към края на април, добави говорителката.

Харис посочи, че това не се случва толкова бързо, колкото се надяват, защото има нужда от допълнителни данни. Тя отказа да предостави повече информация, поради поверителността на въпроса.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията