Slide
Slide

Франкфурт. Стачка на работещите в обществения транспорт е обявена за вторник, 6 октомври, в четири германски провинции – Хесен, Северен Рейн-Вестфалия, Саарланд и Райнланд-Пфалц. Очаква се стачните действия да засегнат стотици хиляди пътуващи, особено в големите градове – Франкфурт на Майн, Дюселдорф, Кьолн, Майнц.

По предварителни данни стачката ще започне с първата смяна във вторник, 06.10.2020 г., и ще продължи до 03:00 часа на 07.10.2020 г., съобщават от пресцентъра на Министерството на външните ни работи.

По информация на генералното ни консулство във Франкфурт е предвидено наземните влакове (S-Bahn) и междуселищните влакове да продължат да изпълняват разписанията си по план и съгласно утвърдените маршрути.

Работниците в обществения транспорт на германската провинция Северен Рейн-Вестфалия обявиха, че ще стачкуват в четвъртък, 8 октомври. Очаква се автобусите и релсовият транспорт – метро и трамваи, да останат в депата през целия ден.

Предвижда се наземните влакове (S-Bahn) и междуселищните влакове да продължат да изпълняват разписанията си по план и съгласно утвърдените маршрути.

Стачните действия могат да засегнат хиляди граждани, включително в столицата на провинцията Дюселдорф, както и в градовете Кьолн, Дортмунд, Дуисбург, Бон и Мюнстер.

По последни данни на Генералното ни консулство във Франкфурт днес ефективни стачни действия има в провинция Хесен. Сред засегнатите градове там попадат Франкфурт, Висбаден, Дармщат, Офенбах и др.

Във връзка с възможни до края на седмицата стачни действия на работниците в обществения транспорт в различни германски провинции препоръчваме на гражданите за актуална информация да следят интернет-сайта на германския Профсъюз на работниците от обществените услуги www.verdi.de.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обърнат към генералното консулство на Република България във Франкфурт на следните телефонни номера: +49 69 509278 1320, +49 69 509278 13 10, а също и на имейл адреса на генералното консулство: consulate.frankfurt@mfa.bg.

 

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – 2 милиона читатели!

Сподели публикацията