Slide
Slide

София.  Най-късно до утре ситуацията със заседналия кораб ще бъде овладяна. Това заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ министърът на туризма Стела Балтова. Тя изключва вариант корабът да потъне изцяло.

До 15 октомври ще бъде внесен Планът за възстановяване и развитие в ЕК, потвърди и министърът.

Ресторанти хотели, барове няма да затварят заради ковид пандемията. Държавата има нужда от работещ бизнес, бизнесът има нужда да работи, но ще изискваме от него необходимата отговорност, за да няма локдаун, каза Балтова.

Според Стела Балтова туристическият бранш е бил в пълна мобилизация и са възстановени около 70% от нивата спрямо успешната 2019 година.

„Не мога да кажа, че сезонът е спасен, защото от гледна точка на това, че не сме се възстановили на нивата от 2019 г., но туризмът възвърна своята жизнеспособност. България показа, че е желана дестинация“, заяви министърът.

Има ръст на българските туристи на вътрешния пазар спрямо 2019 г, отчете Балтова.

От днес Израел изважда България от червената ковид зона.

Цялото интервю вижте във видеото ТУК

Снимка БНТ

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията