Стара Загора. Регионален исторически музей Стара Загора ще отбележи Деня на Стара Загора- 5 октомври с редица инициативи.  На празничния ден от 11.30 часа старозагорци и гостите на града могат да се включат в безплатен маршрут „Град, въздигнал се от руините”. Той ще бъде воден от Райна Антонова, уредник в отдел Нова история в Регионален исторически музей Стара Загора. По време на него ще бъдат показани знакови места и сгради, свързани с възстановяването на града. Желаещите трябва да се запишат за участие предварително.

На 5 октомври , експозицията на Регионален исторически музей – Стара Загора ще бъде с вход свободен от 10.00 ч. до 18.00 ч.

На рекламния екран пред РИМ – Стара Загора ще бъде представена Презентация на тема: ”5 октомври – Ден на Стара Загора”.

Музеен обект „Неолитни жилища” и Архитектурен комплекс „Музей на религиите” ще работят с редовна входна такса от 10.00 ч. до 18.00 ч.

Посещенията в музея ще се осъществяват при спазване на всички противоепидемични мерки.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA