Св. Св. Константин и Елена, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Моравске Топлице, Словения. 8 държави бяха отличени в отделните категории на гала церемонията на седмите награди за иновации и върхови постижения в европейската индустрия за СПА и здравни курорти. Церемонията бе част от програмата на Годишния конгрес на Европейската СПА асоциация (ESPA) в Словения, където организацията отбеляза 25-годишнината от основаването си.

Голямото признание за България дойде в категорията „Иновативна СПА дестинация“, в която курортът „Св. св. Константин и Елена“ получи специалната награда на журито.

Сред оценителите бяха четирима от големите специалисти в СПА индустрията в Европа – исландците Гуннлаунгур Йонсон и проф. Инга Дора Сигфусдоттир, италианката Силвия Джианини и ген.секретар на ESPA Чила Мезоси от Унгария. И четиримата високо оцениха последователното и устойчиво развитие на българския курорт, намиращ се близо до Варна, като посочиха, че днес балнео и СПА услугите, които получават всички потребители в изградените съвременни обекти в комплекса, са на най-високо ниво и дават възможност целогодишно да предложат висококачествен продукт.

Сийка Кацарова бе преизбрана за вицепрезидент на Европейската СПА асоциация

Втората награда за страната ни бе връчена в категорията за иновативна здравословна СПА програма, а носител е Севтополис Медикъл и СПА хотел. Призове на гала церемонията получиха Хърватия, Италия, Румъния, Словения, Грузия, Германия, България и Чехия. Мотото на събитето бе „Здраве. Качество. Иновации“. Припомняме Ви, че на форума в Словения Сийка Кацарова бе преизбрана за вицепрезидент на Европейската СПА асоциация за втори 4-годишен мандат.

Любомир Стамболийски: Фокусът през зимата – СПА туризъм и индивидуални клиенти

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията