Slide
Slide

Шестима нашенци изкарват една седмица почивка в Гърция, като за това се бъркат в джоба си с по-малко от 700 евро. В тази сметка влиза и горивото им за пътя от София до Халкидики. Ядат и пият на корем, като царе се чувстват. Шезлонгите и чадърите са безплатни срещу минимална консумация! Така на човек на ден почивката излиза под 17 евро!!! Това ни пише Димитър Иванов от София, като ни изпраща и снимки от ваканцията им. През септември ще повторят почивката си на това място.

„Бяхме на почивка в Метаморфози, Халкидики. Седем години ходим там в хотел Порто Матина или Симеон. Сега бяхме наели апартамент. За седем нощувки платихме 200 евро. Чадърите и шезлонгите бяха срещу минимална консумация в рамките на 5-10 евро. Прекрасната храна за 6 човека в заведение, полята обилно с алкохол, беше около 60 евро и ни беше много мъчно, че трябваше да се прибираме. С нетърпение чакаме септември да се върнем отново. Цялата почивка на семейството ни за една седмица, с пътя ни струваше под 700 евро, като правя уточнението, че не сме се лишавали от нищо“, пише Димитър.

Отрупани маси и вкусна храна

Той посочва, че по принцип е влюбен в морето от дете. Имал е възможност да ходи всяка година. И това, забележете от 1972 г. Китен, Ахтопол, Дружба, Златните, Кранево, Албена, Арапя, Обзор и др. По-късно е ходил и на лагери. Редовно води и децата си сега.

„Последно по българското Черноморие ходих в Ахтопол през 2012 г. Тогава минахме и през Синеморец, Силистар и Резово. Налагаше се, заради принудителното събиране на такси за пустите чадъри и шезлонги. Предприятието, в което работя има база в Ахтопол и нощувката тогава беше 4.00 лева на човек. Имам и приятелско семейство с къща там, където отсядахме в повечето случаи. Бях пътувал доста из Европа – Гърция, Италия, Турция и модела с чадър срещу консумация много ми харесваше. Тука обаче беше отвратително: докато седнеш и ти идва някакъв цървул и пита: „Кой плаща,уа?“ – никаква свободна зона, мръсотия, заведението, където можеше да поръчаш нещо ти изкарваха нервите,защото чакаш цаца около 40 минути за 4 кебапчета, 100 гр. цаца, 100 гр. картофи, бира, и две коли, плащаш 40 лева през 2012 г. За какво говорим? А беше толкова хубаво, когато бях дете. Сега отходната канализация се излива в морето, поне на три места в Ахтопол. Китен ,Приморско и Ахтопол са заприличали на Люлин 5. Цените са необосновано високи за никаквото обслужване – освен, ако не си някакъв английски или скандинавски боклук, който иска да се напие и надруса за 10 евро. От цялото си сърце и на всичките си познати препоръчвам да не стъпват на нашето Черноморие, а да си ходят в Гърция, за да си починат, без да се притесняват, за чадъри шезлонги и каква гнусна храна от оня ден ще им пробутат.“, пише Димитър Иванов.

Репортаж от Румъния: Българите се радват на безплатни чадъри и шезлонги в Констанца

Цяла държава хукна на проверки по морето, а кой проверява Министерството на туризма за този грозен и опасен плаж?

Сподели публикацията