Slide
Slide

Очевидно е, че Силвърсандс Гренада няма да бъде типичен карибски курорт, веднага щом стигнете до входа.
Вратата на този много очакван имот от 125 милиона долара, който бе открит през декември на този заспал южен остров, известен със своите подправки, е ограден от високи, наклонени статуи на онези, които изглеждат като мумии, донякъде обезсърчаващо и най-вероятно позоваване на египетския собственикът на собственика на телекомуникационния магнат Нагиб Савирис. Минавайки покрай мумиите, гледате направо през фоайето, което открива гледка към басейн с дължина 330 фута, с гордост обявен за най-дълъг в Карибския басейн.


Цветовата схема също е различна за място в Карибите .. няма такава. Декорът е бежов и бял, оборудван с 43 стаи, суити и вили с подове от бял орех, които придават цялостен и елегантен външен вид. За да имат безпрепятствена гледка и директен достъп до плажа, гостите трябва да вземат една от петте вили на първа линия, обзаведени в същия модерен стил и бежово-бяла схема, струващи 12 000 щатски долара на нощ в нисък сезон, 16 000 щ.д. във висок сезон.
В допълнение към съвременното, международно усещане, музиката, която се пуска в публичните пространства 24 часа в денонощието, е континуум от поп-ремикси, програмирани от DJ St Tropez. Островната музика не е включена в миксовете. Те със сигурност получават млада парти тълпа за седмичното парти в петък с розови коктейли и по-силна от обичайната музика.
Двата ресторанта също са по-международни от местните. Asiatique представя пан-азиатски ястия, някои по-автентични от други, докато Гринанският грил е повече в международен стил. На място има специализирана скара с дървени въглища Josper, която се прави изключителни ребра със сос за барбекю с индийско орехче и ром, малка добавка на съставките на Гренада и сухи стари пържоли от Ню Йорк.


Персоналът, много от които са местни жители, също са изключително приятелски настроени и отзивчиви, особено в грижите за гостите на плажа и извеждането им в моторизирана лодка за шнорхел по корала. Но си заслужава да наемете местен, Роджър Августин от Ambassador Tours & Taxi, ветеран от туризма в Гренада, за да обиколите буйния остров, да се доберете до пазарите на подправки и зеленчуци, да се полюбувате на водопадите и да опитате местни ресторанти като Coconut Beach. Тези преживявания са взрив от местен цвят, за разлика от международния „хладен“ Силвърсандс.

Източник: Forbes

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията