Slide
Slide
Slide
Slide

Пловдив. Специализирано изложение за ловни кучета ще има за първи път в рамките на пролетните киноложки изложби в Международен панаир Пловдив. Те ще се проведат на 30 и 31 март 2019 г.
Ще бъдат показани шест породи ловни кучета: български барак, българско гонче, сръбско трицветно гонче, немски дратхаар, английски пойнтер, лайка. Всяка от тях е специализирана в определени ловни умения. Парадът на хрътките започва в 12.30 ч. на 30 март.
Голямото събитие са международните киноложки изложби, където за шампионските титли ще се състезават представители на около 30 породи. Сред тях са редки и интересни видове, като цветно йорки, син френски булдог и американско були. Надпреварата ще стартира с дефиле на клубовете и породите в 11 часа на 30 март. В същия ден е и международната изложба за Купата на кмета на община Пловдив.
В програмата е включена и специализирана изложба на българско овчарско куче – първата наша порода със световно признание, на 30 март. На следващия ден ще има презентация за нея и за клубовете, които я развъждат. Тогава ще се проведе и международен турнир за Купата на Киноложко дружество „Любители на кучето“-Пловдив.
Забавните конкурси Най-добра развъдна двойка“, „Най-добър развъдник“, „Дете и куче“ (за деца до 12-годишна възраст), „Млад хендлер“ може да се видят в събота от 11.30 часа. Час по-късно започва развлекателната спортна програма с демонстрации по послушание, фристайл и фризби-фристайл, която се повтаря и в неделя от 11.30 часа.
Международните киноложки изложби се провежда всяка пролет и есен в Пловдив. Есенното издание е и финал за Световната киноложка купа. Организатори са Световният киноложко-ловен спортен алианс, Българският републикански киноложки съюз, община Пловдив и Международен панаир Пловдив.
Проявата отново е част от Дните на семейството, свободното време, хобито и модата, които продължават до 14 ч. в неделя. Те включват също изложенията “Природа, Лов, Риболов”, “Цветна пролет”, Европейски панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика и Италиански фестивал на красотата и прическата.

Представители на около 30 породи ще се състезават за наградите на международните киноложки изложби на 30 и 31 март в Международен панаир Пловдив. Сред тях са елитни екземпляри българско овчарско куче от клубовете, които ги развъждат.

Представители на около 30 породи ще се състезават за наградите на международните киноложки изложби на 30 и 31 март в Международен панаир Пловдив. Сред тях са елитни екземпляри българско овчарско куче от клубовете, които ги развъждат.

Сподели публикацията