Slide
Slide

Каварна. 270 любители актьори и 22 театрални състава от цялата страна взеха участие в XXII-ия Национален фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2019”, който се проведе от 2 до 8 юни в чероморския град. В рамките на седмица Каварна беше театрална столица и зареди местните жители и гости на града с множество позитивни емоции.

Снимка на Община Каварна.

На официална церемония кметът Нина Ставрева награди с плакети и грамоти отличените участници от XXII-ия Национален фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2019”.

Снимка на Нина Ставрева.„Тази година всички състави бяха много добри. Беше трудно да отсеем най-доброто от най-доброто. Това говори, че с годините към този фестивал всички престъпват с една голяма отговорност, взискателност и показват, че към така нареченият любителски театър изискванията се увеличават. Това се показва и в работата. Каварна си остава най-силният и най-категоричният фестивал на любителските театри“ – това заяви Крум Гергицов , член на журито.

Снимка на Община Каварна.Голямата награда на името на професор Гочо Гочев се присъди на спектакъла „Българи от старо време” от Любен Каравелов, реж. Александър Павлов Александров, сценограф Петя Демирова – СТК „Стоян Ангелов-Чингиза” при НЧ”Пробуда-1896” ,гр. Суворово.

Сподели публикацията