Slide
Slide

Балчик. Красимир и Веселин Ранкови показаха любимия си и роден град Балчик по bTV. Такъв, какъвто е той през техния поглед и през техните сърца. Първата страст и на двамата братя е водата, но обичат да ѝ се наслаждават по различен начин и имат различни умения от детството.

„Балчик се намира на уникално място – на 43 паралел. Ако погледнете 43 паралел, то на това място се намират Монте Карло, Монако, изобща цялата Ривиера. Така, че ние сме на Българската Ривиера“, споделя Веселин Ранков.

„Служил съм във флота. Имаше реална опасност да тръгна да пътувам по корабите, но моите приятели от казармата вечерта трябваше да ме изпратят и на сутринта аз да отплавам, но това изпращане продължи две седмици, аз останах на брега, корабът тръгна. И след това две години бях капитан на учебния кораб към Морски клуб „Балчик”. Децата бяха много свързани с морето, тогава нямахме никакво друго занимание, освен да плуваме и да гребем, и да ветроходстваме. Много се радвам, че нашите млади наследници възобновиха тази дейност съвсем пионерски и с техни средства помагат на децата от Балчик да се свържат с морето”, разказва Краси.

„Брат ми, той е по-голям от мен, винаги той е бил капитанът”, казва Веско. Той споделя, че като ученик е обичал да пише домашните си в „Двореца“ сред красивата природа на Ботаническата градина.

Сподели публикацията