Slide
Slide

Банско. На 15 декември в Банско ще бъде официално открит новия ски сезон. От общината съобщават, че са подготвени  много изненади под снега. Началото е от 8.30 часа с играта „Открий злато в лифта“, която ще зарадва над 100 посетители на курорта. Всеки, който се качи на лифта, ще има възможност да спечели специални златни артикули.
В 11.00 часа ще бъде даден старт на играта „Влез в отбора на шампиона“. Специален гост на курорта по време на откриването ще бъде олимпийският и световен шампион от Австрия Патрик Ортлиб. Той ще се бори да привлече най-добрите скиори, които да се изправят отборно с него срещу тима на Марк Жирардели. Най-бързият състезател сред всички тях ще спечели награда сезонна карта за Банско.
От 13.00 часа е началото на най-атрактивната игра на Бъвдеришка поляна – „Ловци на съкровища“ за голямата награда нов лек автомобил. Освен това могат да бъдат открити специални СПА почивки, уикенди за двама, златни артикули, мобилни устройства и много други изненади.
След празничния снежен ден забавленията ще продължат от 17.30 часа на площада в центъра на града с концерт на фолклорни състави от община Банско, кукерско шествие и лазерно шоу. Официалното откриване на новия зимен сезон е в 18.00 часа и ще завърши с празнична заря.
Българският курорт очаква изключително силен сезон. За поредна година Банско ще приеме стартове от Световната купа. От 22 до 24 февруари 2019 година в курорта идват най-добрите състезатели в алпийските ски при мъжете за алпийска комбинация, супергигантски слалом и гигантски слалом. Само преди дни Банско получи пореден приз от Академията на световните ски награди в Кицбюел. По този начин топ курортът се нареди сред 26-те най-предпочитани дестинации на планетата. Българският курорт е и сред 8-те на планетата, които притежават 6 приза от общо 6 издания на Световните ски награди.

Програма 15 декември 2018

Бъндеришка поляна

8:30    Открий злато в лифта.

9:30    Регистрация за игрите Влез в отбора на шампиона и Ловци на съкровища.

11:00    Старт на Влез в отбора на шампиона.

12:00    Масово спускане на ски звездите и децата от ски училище ЮЛЕН.

12:00    Концерт на Гери Никол и DJ Party.

13:00    Старт на Ловци на съкровища и награждаване на победителите в игрите.

Банско, площад „Никола Вапцаров“

16:00    Кулинарен театър Ути Бъчваров.

17:30    Концерт на фолклорни състави от Община Банско, кукерско шествие и лазерно шоу.

18:00    Официално откриване на ски сезона с официалните гости и ски легендите. Празнична заря.

18:30    Концерт на Румънеца и FolkustiX – световни хитове преплетени с български фолклор.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията