Slide
Slide

Равадиново. Замъкът „Влюбен във вятъра“ получи престижната награда „Феноменална туристическа атракция“ на Asian Tourism & Hospitality Awards, организирани от Тихоокенската туристическа асоциация. Поредното отличие на родната атракция пристига в страната ни, след като спечели сърцата не само на журито, но и на специалистите в бранша.

“Да сме редом до гигантите в световния туризъм, като Angkor Wat – Камбоджа, японските самурайски замъци и атракциони от Сингапур и Тайланд, е преди всичко чест за България и за всички нас, за които всеки привлечен турист в страната ни е важен“, заяви собственикът и строител на замъка Георги Тумпалов.

Наградата беше връчена в столицата на Малайзия – Куала Лумпур, в присъствието на лидерите на международни туристически и търговски организации, правителствени лица, държавни ръководители и дипломатически лица, които с присъствието засилиха значимостта на събитието, което се организира за първи път. За първи път организаторите представиха и използването на уникален софтуер AWARDEX за управление на международни конкурси от такъв тип и ранг, който извършава безупречна и абсолютно точна и прозрачна класация по множество критерии, даваща възможност на всички участници да видят и проверят целия процес за оценка и класиране.

Повече подробности за събитието научихме от управителя на замъка „Влюбен във вятъра“ – Янко Кръстев: “За нас беше изключителна чест, че бяхме единствен български обект, поканен от организаторите. После, беше изключително вълнуващо и участието в надпреварата, защото с всеки изминат ден интересът към България ставаше все по-голям. Много често хората ни питат: „Какво все пак може да се случи на хиляди километри от България, което да ни помогне на нас българите?”, “Защо пък ние трябва да участваме в подобни туристически събития на другия край на света?”. За това си има причина и има точен и ясен отговор: „В най-посещаваните европейски държави Франция, Италия и Испания дялът на азиатските туристи е над 65%. Всяка стъпка към този огромен туристопоток да се насочи или поне да мине през България е оправдана и заслужава адмирации, защото това са няколко милиона туристи на година. И е малко да се каже, че замъкът има заслуга за това, защото ние оттавна надхвърляме нивото на туристически обект от регионално значение. Редом с многото награди които спечелихме в последните години за “Сватбена дестинация N1 в света”, “Най-добра Европейска фамилна дестинация”, “ТОП 100 на туристическите обекти в света”, ние имаме и още една, това е Live Changing Tourist Destination.

Туристическа дестинация, която променя живота на хората, но за да завоюваш подобна титла се иска преди всичко да си отдаден на идеята, че туризмът прави хората и природата по-добри и да работиш всеотдайно не само за своя туристически обект, а и за своя народ и родина. Всичко това ние сме го събрали в нашия замък, който с годините става все по-красив и привлекателен. А това което очаква нашите гости през сезон 2023 ще ги остави просто без дъх.

Златният „Оскар“ на първите Азиатски нуристически награди може да бъде видян в златната „Зала на славата“ в замъка „Влюбен във вятъра“ – Равадиново.

Сподели публикацията