Корабът Vera Su бе водеща тема на националните медии през последните близо 40 дни, плавателният съд се превърна в атракция за местността "Яйлата"

Каварна. Туристите отново имат достъп до Националния археологически резерват и защитената местност „Яйлата“, след като товарният кораб Vera Su бе изтеглен. Със заповед №947 от 26 октомври, подписана от зам.-кмета Митко Недев, временно заместващ кметът на Каварна, се отменя бедственото положение в зоната. (Виж заповедта ТУК)

Посещенията в територията бяха забранени със заповед на кмета на Каварна Елена Балтаджиева до края на октомври, но с отпадането на обстоятелствата около кризата със заседналия плавателен съд, „Яйлата“ вече е с отворен вход за ценителите на историческите забележителности и природата.

Магическото място привлича с пещерен град с повече от 100 жилища в скалите, обитавани през петото хилядолетие преди Христа, съобщи БТА. „Яйлата“ е дом и на редки животински и растителни видове. Погледът от приморската тераса с площ около 300 декара достига морския хоризонт, виждат се и скалите, в които Vera Su беше в „капан“ повече от месец.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA