Slide
Slide

Добрич. Над 22 фирми от цялата страна ще се представят в петото издание на „Вино, национални храни и туризъм“ в Добрич, съобщи за информационна агенция BGtourism.BG организаторът Стефан Станев. Изложението ще се проведе от 27 до 29 септември в ресторант „Мечока Бен“ в градския парк.

На изложението среща ще си дадат производители на вино от цялата страна, местни производители на колбаси и сирена, търговци, ресторантьори и любители на качествените вина и храни. Сред изложителите са: Винарска изба „Вила Юстина“, Винарско имение „Драгомир“, Винарна „Рубелия“, Мандра „Рогови“, производителите на колбаси „Тропик“, пивоварна „Гларус“ и др.

Най-новите сватбени тенденции представят на две голф игрища край Балчик през октомври

Посетителите на изложението ще имат възможност да дегустират и закупят вино от 12 изби от цялата страна. Сред тях ще бъде е бялото сухо вино „Тамянка“ на винария „Розовия пеликан“, което спечели наградата „Вино на годината 2019“ в своя клас. Братя Боеви от Силистра ще представят своята ароматна колекция от вина от иновационния за Североизточна България бранд „Розов пеликан“, като те са вдъхновени от единствения по рода си защитен от ЮНЕСКО биосферен резерват „Сребърна“. Така те решават първата им лимитирана серия да носи неговото име.

Курорт „Албена“ – нов живот за старите хотели! Вижте проектите за хотел „Елица“ и Базара

„Целта на изложението е да популяризираме родното производство. На изложението посетителите могат да се срещнат с производители на качествени вина, деликатеси, сирена и много други продукти. Ще участват и нови брандове, а посетителите ще могат и да си закупят за дома и наливна бира. най-новата си продукция ще презентират и едни от най-успешните компании в региона“, заяви Стефан Станев.

РАБОТНО ВРЕМЕ НА ИЗЛОЖЕНИЕТО
27 септември, петък: от 14:00 до 20:00 часа за всички посетители
28 септември, събота: от 12:00 до 20:00 часа за всички посетители
29 септември, неделя: от 12:00 до 20:00 часа за всички посетители
Вход за посетители – свободен.

Седмичен културен афиш на Община Добрич

Сподели публикацията