Slide
Slide

Румънските и българските туристи, които са най-многобройни в този район, ще бъдат приятно изненадани – старият път с дупки е заменен с нов участък. Панорамната гледка е същата – уникална!

Балчик. Ремонтът на пътя за Тузлата, който през лятото се ползва от много туристи по Северното Черноморие, е почти приключен. Съвместният проект между общините Балчик и румънския Мангалия е на стойност 6 милиона и 800 000 евро.

По трасето остават довършителни дейности. За бързото изпълнение, на строителите е помогнала и меката зима, съобщава БНТ.

Николай Ангелов, кмет на Балчик: В момента изпълняват банкети, няколко мантинелки са останали, които да се монтират и пътят наистина ще бъде, така както трябва да бъде.

От години пътят за Тузлата беше проблемен. Шофьори негодуваха от лошия асфалт и избуялата растителност, които пречи на видимостта.

Николай Ангелов, кмет на Балчик: Заради това, че пътят е много красив и самите румънци, които пристигат от Дуранкулак, заради красотата ще предпочетат да минат по него, не по главния.

От общината в Балчик ще предприемат мерки за постоянно поддържане на растителността край пътя.

Николай Ангелов, кмет на Балчик: Купуваме специализиран камион, който ще има много приставки, като може би най-важната, от която имаме най-голяма нужда е приставката за кастрене на крайпътните храсти и дървета.

Черноморската алея в Балчик, стоп кадри БНТ

Част от крайбрежната алея на Балчик също е възстановена – поставена е нова настилка, изградени са велоалея и зони за спорт. След укрепване на свлачището алеята ще свързва града с курорта „Албена“.

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Онлайн туристическо изложение „Резервирай в България“ ще се проведе от 8 до 10 май

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията