Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
Slide
Slide
Хотел Casa di Fiore SPA & Medical 5* в Кранево
дом Събитиен туризъм Култура Водещ от Нова телевизия ще управлява Стария град в Пловдив

Водещ от Нова телевизия ще управлява Стария град в Пловдив

Slide
Slide

Пловдив. Журналистът от „Нова телевизия“ Богомил Грозев е новият директор на общинския институт „Старинен Пловдив“. Той напуска медията и ще отговаря за някои от най-важните национални и световни културни паметници – Античния театър, Римския стадион, базиликите, Балабановата къща, къща „Хиндлиян“ и къща „Недкович“, музея на Златю Бояджиев и още много други. В качеството си на директор той ще има задачите да управлява дейности по опазване и закрила на движими и недвижими културни ценности, ще се грижи за популяризиране на българското духовно и културно – историческо наследство, както и ще организира и осъществява културни прояви.

Дълго обмисляна и обсъждана промяна е това за мен. Да се разделя с екипа e много трудно и тежко решение. Благодаря за разбирането и подкрепата на собствениците на Нова Броудкастинг Груп и управителя на компанията Ива Стоянова. Няма как да не ми липсва работата тук, но се надявам, че новото предизвикателство е за добро“, сподели Богомил Грозев.

Богомил Грозев работи в Нова телевизия от 2013 г. Преди това има повече от 13 години журналистически стаж. Кариерата му минава през школата на радиото, печатните издания и телевизията. Работи в „Дарик радио“, сп. „Тема“, в. „Сега“ и в. „Банкер“, а след това и 6 години в bTV. В Нова телевизия, освен лице на сутрешните новинарски емисии, Грозед прави и репортажи. От 2017 година досега шефовете на „Старинен Пловдив“ са били назначавани без конкурс.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията