Slide
Slide

Загреб. Туристи от трети страни могат да влизат в Хърватия от 11 юли 2020 г. само ако имат отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 48 часа преди пристигането, съобщава сайтът АТОР (Асоциацията на туропареторите в Русия). Новото правило важи и за руснаците.
Хърватия беше една от първите, които започнаха летния туристически сезон. Туризмът в страната работи нормално; повече от хиляда места за настаняване са готови да приемат туристи. От 15 юни страната е готова да приеме туристи от трети страни. Туристическият поток е ограничен само от липсата на взаимен транспорт със страни, които изпращат туристи.

Водещ туроператор обяви ТОП 3 на най-продаваните си хотели в България, най-търсени сред българи и чужденци са хотели в Слънчев бряг

От 11 юли 2020 г. Хърватия промени правилата за приемане на посетители от трети страни, които нямат достъп до държави от ЕС. Както преди, туристите не трябва да прекарват 14 дни в изолация при пристигането си. Сега обаче за влизане в страната туристът трябва да има отрицателен PCR тест. Трябва да бъде направен не по-късно от 48 часа преди пристигането в страната. Руснаците също могат теоретично да посетят Хърватия. Самата Хърватия, като член на ЕС, все още не е издала визи за Русия. Засега липсва и въздушното движение между Хърватия и Русия. Графикът на Aeroflot включва полети до Сплит от 1 август, но засега участниците на пазара не са склонни на 100% да се доверяват на тази информация – в зависимост от решението на властите възобновяването на полетите може да бъде разсрочено за други дати. В очакване на отваряне на границите с България са и туроператори в Русия, за които всеки ден закъснение оттук нататък ще означава, че и през август няма да могат да изпратят туристи към българските курорти.

Летовници от България, Сърбия и Румъния пълнят Бест Уестърн ПЛЮС Премиум Ин и Казино в Слънчев бряг

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията