Мамая, снимка Руслан Йорданов - bgtourism.bg
Slide
Slide

Мамая. Скъпите шезлонги тази година са една от причините голяма част от румънските туристи да не предпочитат своето Черноморие за ваканция, а отново да изберат България или Гърция.

Днес на плажовете на един от най-големите и известни курорти на северната ни съседка – Мамая, който се намира непосредствено до втория по големина град в Румъния – Констанца, един шезлонг е 30 леи (12 лева), установи екип на bgtourism.bg. Чадърът е безплатен, а под всеки има по 4 шезлонга.

Безплатните плажове в България или тези, които са на цени от левче, два или три – не само идват далеч по-изгодно на румънските туристи у нас, но и дават повече спокойствие и комфорт.

Припомняме Ви, че това лято правителството в България и в частност министерството на туризма предприе важна мярка за насърчаване на вътрешния туризъм, като даде възможност на концесионерите да намалят цените на плажните услуги, като реципрочно на техните предложения бяха намалени и годишните им концесионни такси.

На места, в българските курорти, плажните услуги са включени в цената. Така гостите от Румъния и другите държави не се бъркат в джоба си допълнително за чадър или шезлонг.

Чадърите в Мамая са буквално залепени един до друг, а туристите изглеждат, че са натъпкани като сардини.

Има табели за спазване на дистанция, но никой не се съобразява с това. Късата плажна ивица на съседите ни трудно може да побере румънските туристи. Затова една голяма част от тях, които имат възможности и искат да почиват на подредени и чисти плажове, потеглят към България и Гърция.

Плажът в Кранево оглави класация в Румъния

На плажа в Мамая са поставени от големите чадъри, за да може под всеки да има по четири шезлонга. Така един концесионер печели по близо 50 лева за сянка от 4-членно семейство. 

Свободната зона за плажуване, където всеки, който иска да си постави личен чадър и да опъне хавлията си, е зад сектора с чадърите на наемателя на плажа.

Стопаните споделиха, че това лято има основно румънски туристи, но колорит в горещия сезон придават и гости от Китай и африкански държави. Румънските туристи са едни от най-многобройните у нас и често по време на летния сезон могат да бъдат забелязани опашки по граничните ни пунктове.

ГКПП „Кардам“ през юли 2020 г.

Летовници от България, Сърбия и Румъния пълнят Бест Уестърн ПЛЮС Премиум Ин и Казино в Слънчев бряг

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията